fbpx

Het verhaal van Bas en Evelyn (namen zijn gefingeerd):

Bas en Evelyn hadden geen zin om een jaar over de planning van de bruiloft te doen. Ze wilden elkaar halsoverkop het ‘ja-woord’ geven en besloten een ‘last-minute-bruiloft te plannen binnen 6 maanden.

 Ze hadden alleen in de haast vergeten om rekening te houden met….

Het leek zo simpel, lekker een bourgondische bruiloft bij pappa en mamma in de waanzinnig grote achtertuin van hun villa in Breda. Vooral Evelyn wilde alles zelf regelen en had geen zin in bemoeienissen van (schoon) moeders of professionals. Zo moeilijk kon het toch niet zijn om een feestje te organiseren? Bas vond het wel best en vertrouwde Evelyn volkomen. Hij is niet zo moeilijk en had het druk op zijn werk, dus alle ideeën waar Evelyn mee kwam werden al snel goedgekeurd.

Het moest een fantastisch tuinfeest worden en Evelyn had via een goed vriendin al gauw een prachtige, glamoureus uitziende tent gevonden die ze ook nog voor een prikkie kon overnemen. Helemaal top!

Gewapend met een checklist vinkte ze week voor week alles af wat geregeld was. Omdat ze niet echt op de centjes hoefde te letten had Evelyn een paar mensen extra gehuurd die wat hand- en spandiensten zouden verrichten. Zij zouden haar grote aanwinst, de fantastische witte tent, in het midden van de tuin opzetten.

Toen Bas en Evelyn op de grote dag op verschillende buitenlocaties genoten van hun foto-shoot werd intussen in de grote tuin alles opgebouwd voor de huwelijksplechtigheid die om 14.00uur zou aanvangen. De zon scheen weer nadat het de afgelopen dagen flink had geregend en bijna alles was al opgebouwd. Alleen de tent moest nog worden opgezet terwijl de cateraar alles voor de bruidstaart, de borrel en het diner in orde bracht. Na het diner zouden vanaf 21.00uur alle (avond) gasten arriveren voor een spetterende party. Alles verliep tot nu toe op rolletjes en de ‘tentmannen’ deden keurig wat ervan hun gevraagd was en bouwden de tent strak en piccobello op! Compleet met verlichting, heaters en ventilatoren, zoals Evelyn gezegd had.

Het was de eerste zonnige dag deze week en het bruidspaar, net officieel  getrouwd in het rozenprieel in de tuin kon hun geluk niet op. Mocht het ’s avonds toch nog een beetje gaan regenen dan hadden ze een geweldige tent. Na het heerlijke diner kon het feest daar losbarsten! De band, die zelf voor een klein ondervloertje had gezorgd zette al gauw de openingsdans in.

Maar Evelyn had nog geen danspas gezet of ze zakte met haar prachtige hakken al weg in het nog modderige grasveld …. Het gazon van haar ouders was altijd superstrak, daar zorgde de automatische robotmaaier wel voor. Maar hoewel de lucht helder blauw was en de zon hoog aan de hemel stond vandaag, hadden de afgelopen natte dagen gezorgd voor een zompig grasveld en dat was ook in de tent goed merkbaar. Niet alleen de bruid maar ook de vrouwelijke gasten zonken met hun hakken centimeters in de grond waarna hun peperdure schoentjes in korte tijd veranderden in modderige klompjes! Ook de bruidegom en mannelijke gasten werden niet blij bij het zien van hun met modder en gras besmeurde ‘Van Bommeltjes!’. Evelyn kon zichzelf wel voor haar hoofd slaan! Wát een domme actie!  Ze was compleet vergeten voor een fatsoenlijke ondervloer te zorgen om op te lopen en vooral op te kunnen swingen! Ze had aan niemand advies willen vragen en alles op eigen houtje georganiseerd. Had ze nu toch maar één van de moeders (of vaders 😉 betrokken bij de organisatie of een prof ingeschakeld, wat haar vriendinnen hadden geopperd! Wát een bak! Uiteindelijk danste iedereen op zijn tenen en had plezier maar het werd wel een modderige bende! Pffffff……